KoersInZicht

Wie en Waarom?

Ik heb de lange weg van LTS tot en met HTS gevolgd. Dat was niet zozeer een vrije keuze, maar het liep zo. Nu ben ik daar heel blij mee, omdat dit mij tools heeft gegeven om zowel de taal van de werkvloer te spreken, als die van het management. Niet alleen de taal spreken, maar ook begrijpen; dat is wellicht nog meer bonus geweest.

In 2009 heb ik mijn baan opgezegd en een mooie wereldreis gemaakt.

Tijdens die reis kwam ik tot de ontdekking dat ik een mooi vak heb geleerd, maar dat er iets anders was waar ik energie van kreeg. En dat kwam in alle functies die ik tot dan toe heb mogen doen, tot uiting. Ik merkte namelijk dat mensen mij vaak in vertrouwen namen als zij ergens tegen aan liepen. Over zaken op het werk, maar ook over prive-dingen. Gelukkig kon ik ze helpen met inzichten. Dat maakte niet alleen hen blij, maar mijzelf ook!

Daarnaast realiseerde ik me dat ik vaak werd gevraagd om een bijdrage te leveren aan (baanbrekende) veranderingen binnen organisaties. Niet altijd bij de start van zo’n proces, maar wel als men vastliep tijdens de uitvoering daarvan. Ik heb het vermogen een proces te temporiseren en aansluiting te vinden bij de organisatie. Daardoor gaan processen weer lopen. In mijn termen: je boerenverstand gebruiken.

Uiteraard heb ik mijzelf de vraag gesteld: Als ik dit zo leuk vind om te doen, waarom maak ik er dan niet mijn werk van? Het antwoord was simpel; ik had hier niet voor geleerd. Dat leren heb ik tussen 2010 en 2015 gedaan. Met als resultaat dat ik in 2015, met diploma’s en mijn volle overtuiging, de stap naar zelfstandigheid heb gemaakt.

Wat en hoe?

Als gecertificeerde DISC en LEAN (greenbelt) trainer zet ik mij in voor teambuilding, verandermanagement, en persoonlijke leiderschapsontwikkeling. Ik begeleid mensen, teams en bedrijven bij hun veranderingen, groei en ontwikkeling.

* ik wil het doel helder maken
* ik wil het proces eenvoudig houden
* ik wil de mens weer laten verwonderen

Ik begeleid directies bij het helder maken van hun doelen, het proces eenvoudig in te richten en alle medewerkers te betrekken. Ik leer medewerkers bewust te worden van hun aandeel in het proces, door inzicht te geven in gedrag en communicatie en hoe ze (integraal) kunnen samenwerken. Ik gebruik hiervoor DISC-profielen en werk vanuit LEAN-methoden, maar altijd met een praktische insteek. 

Zo breng ik lastige vraagstukken terug naar eenvoudig te nemen stappen en richt ik mij op het verbeteren van de communicatievaardigheden. Als geen ander kan ik een nieuwe werkwijze ‘tussen ieders oren’ krijgen. Zodat u en uw medewerkers met meer plezier en energie groeien en ontwikkelen, en klaar staan voor de uitdagingen van uw klant!

Samenwerking met
Aangesloten bij
Scroll naar top