DISC

Het DISC-instrument is een persoonlijke gedragsanalyse

Met DISC krijgt u inzicht in uw voorkeuren in gedrag en communicatie, bewust en onbewust. Zo gaat u herkennen wat u energie kost en wat u energie oplevert.

Met DISC krijgt u:

• Inzicht in uw eigen persoonlijkheidsstijl, bewust en onbewust;
• Inzicht in uw (leiderschaps) kwaliteiten;
• Een betere communicatie met uw gesprekspartner, leidinggevende of binnen een team;
• Effectieve samenwerking en betere (team)performance;
• Inzicht in en waardering voor onderlinge verschillen van mensen;
• Voorkomen en oplossen van conflicten.

U leert ook hoe u het gedrag kunt herkennen van uw collega, partner en klant. Door die kennis bent u in staat om uw manier van communiceren af te stemmen op uw gesprekspartner. Hierdoor komt u samen sneller tot de kern, zijn er minder irritaties en beleeft u samen meer plezier aan het behalen van uw (gezamenlijke) doel.

De kracht van het DISC-instrument zit hem in de eenvoud zonder af te doen aan de complexiteit van mensen. Alles wat u leert over DISC is direct toepasbaar in uw werk en in uw privéleven.

Zo werkt de DISC Persoonlijkheidsanalyse

Via een link op internet vult u een vragenlijst in. Op basis daarvan wordt uw DISC Stijl profiel opgesteld. In een uitgebreide rapportage staat o.a. beschreven wat uw talenten zijn met mensen en taken, uw persoonlijke groeimogelijkheden, uw sterkten en uw valkuilen in uw gedrag en communicatie met derden.
Dit profiel is een basis waarmee u in korte tijd veel en direct bruikbare informatie ontvangt.

Deze basis is verder uit te breiden. Daarbij wordt er een verdiepingsslag gemaakt over bijvoorbeeld leiderschapskwaliteiten of commerciële vaardigheden. Het is belangrijk op te merken dat er bij de DISC vragenlijst geen goede of foute antwoorden gegeven kunnen worden en dat een profiel nooit kan leiden tot het typeren van mensen. Het geeft inzicht in iemands persoonlijke voorkeuren!

Benieuwd wat DISC voor u of uw team kan betekenen? Neem vandaag nog contact met mij op om de mogelijkheden te bespreken! Er zijn verschillende DISC profielen zoals een basis-profiel of een volledige stijl-profiel. Bekijk een voorbeeld van een volledig DISC stijl-profiel.

Samenwerking met
Aangesloten bij
Scroll naar top