Coaching

Zelfvertrouwen door zelfkennis!

Meer zelfvertrouwen door zelfkennis, is wat ik u op een praktische manier kan leveren. Door de inzet van DISC, een instrument waarmee uw bewuste en onbewuste gedragsvoorkeuren wordt gemeten, help ik u aan inzichten die de logica terug brengt in lastige zaken, moeilijke beslissingen of persoonlijke blokkades. U krijgt als het ware een verklaringsmodel van wat u waarom doet en met welk gedrag of uitdagingen u moeite heeft. 

In een helder geschreven rapport van 23 pagina’s (ingebonden in boekvorm) komen zaken als persoonlijke beschrijving, groeimogelijkheden en communicatiestijl aan bod, maar ook krijgt u tips voor uw ideale werkomgeving.

Tijdens de aansluitende coaching sessies, waarin dieper op de door uw gewenste ontwikkeling wordt ingegaan kan bovengenoemde kennis u net dat stukje inzicht geven, waarmee u begrijpt wat er gebeurt en hoe u hiermee om kunt gaan. Hiermee wordt coaching praktisch en tastbaar, wat voor mijzelf heel erg belangrijk is. 

Ik ben zelf een techneut in hart en nieren, heb een technische opleiding gevolgd en daarna meer dan 20 jaar in de bouwwereld gewerkt. Ik snap de wereld van de praktisch en technische denkers, die “praten over gevoel” lastig vinden of er geen meerwaarde inzien, maar eveneens geconfronteerd worden met veranderende omgevingsfactoren. Dit kan in uw werk zijn als uw baan komt te vervallen of als u doorgroeit naar een leidinggevende positie, maar ook veranderingen in uw privé omgeving waardoor u even niet meer ziet wat u kunt doen, wat er van u verwacht wordt of hoe u nu verder moet.

Ik help u aan inzichten waarop u kunt bouwen!

Zoals een topsporter begeleiding, ondersteuning en richting krijgt van zijn/haar trainer om te groeien in prestaties, zo kan ik u ondersteunen in uw ontwikkeling. Belangrijk hierbij is de klik, sluiten we bij elkaar aan, voelt u zich prettig en veilig om u open te stellen en richting te krijgen in uw persoonlijke ontwikkeling?

Individuele coaching

Ik begin altijd met een intake gesprek, bij voorkeur aan de hand van het door u vooraf ingevulde Intake-formulier. U kunt er ook voor kiezen om dit formulier na ons intake gesprek in te vullen, eventueel doen we het samen tijdens dit gesprek. Dit gesprek is een soort kennismaking gesprek voor ons beiden, voor u om te zien of ik aan uw verwachtingen (kan) voldoe(n) en voor mij om te bepalen of ik u kan helpen. 

Na het gesprek volgt de bedenktijd, waarin we beiden de tijd hebben om te bepalen of wel of niet met elkaar verder gaan. Na 4 of 5 werkdagen bel ik u op om af te stemmen of we er allebei achter staan om het vervolgtraject in te gaan. Tot hier zit u nergens aan vast, als we met elkaar verder gaan meld ik wel dat “coaching vrijwillig is maar niet vrijblijvend”, we zullen allebei onze inspanning moeten leveren.

Hoe het pad vanaf hier eruit ziet is per individu verschillend en zal ik dan ook met u bespreken. In veel gevallen maak ik gebruik van een DISC profiel als ondersteuning (verklaringsmodel) tijdens het proces.

Teamcoaching

Ik verzorg teamtrainingen waarbij ik LEAN en DISC als tool inzet, naast coaching-theorieën. Daarmee wordt een ieder bewust van zijn aandeel in gedrag en communicatie, wat we bewust en vooral onbewust doen. Zo gaat u herkennen wat u energie kost en wat u energie oplevert. Maar ook hoe u dit kan herkennen bij uw collega/partner/klant, door deze kennis bent u in staat om uw manier van communiceren op elkaar af te stemmen. 

Hierdoor komt u samen sneller tot de kern, zijn er minder irritaties en beleeft u samen meer plezier aan het behalen van jullie doel. Of dit nu noodzakelijke veranderingen (bijvoorbeeld door de markt ingegeven) in een proces of organisatie zijn, of (persoonlijke) ontwikkelingen ten behoeve van groei binnen een organisatie!

Voor wie…

  • Wil werken aan zijn/haar persoonlijke ontwikkeling.
  • Inzicht wil krijgen in zijn/haar kwaliteiten.
  • Met plezier stappen wil zetten als het gaat om persoonlijke groei.

Ik ben aangesloten bij het NOBCO, de Nederlandse orde van Beroepscoaches.

Samenwerking met
Aangesloten bij
Scroll naar top